Afrika rykker - vil du med?

Pernille Berændtsen holder foredrag om Afrika i Udvikling. Kom og vær med, nyd den gode atmosfære i huset og små forfriskninger i caféen!

Om foredraget skriver hun selv:

Afrika er hverken sort eller hvidt, men i konstant forandring mellem det traditionelle og moderne. Hør mere om hvad der sker og hvordan du kan følge med, hvis du vil vide mere.

Østafrika oplever lige nu en særdeles interessant udvikling: Yngre politikere i Tanzania udfordrer de ældres opfattelse af, at deres kandidaturer er selvfølgelige. Aktivister går i protest i Nairobi, fordi parlamentsmedlemmer bevilliger sig selv lønforhøjelse. Modedesignerne anvender traditionelle materialer i nye snit. Og musikerne mikser elektronisk musik med traditionel, afrikansk mytologi og trommerytmer, og kalder det ’afrofuturism’.

Jeg præsenterer en serie af egne billeder og giver eksemper fra debatter på bl.a. sociale medier fra Østafrika, som jeg taler ud fra. Indholdet tager udgangspunkt i en række trends, som karakteriserer Afrika lige nu og her, og som måske pirker til vante forestillinger.

Find ud af hvem råber op om hvad lige nu. Hvorfor de unge demonstrerer i Nairobi. Hvem der er Kenyas sejeste Instagrammers. Hvor man kan høre spoken word. Finde den nye musik. Hvordan den nye mode formidles. Hvem der skriver den nye afrikanske litteratur.

Foredraget giver endvidere bud på hvordan denne udvikling formidles, bl.a. hvordan en række afrikanere ikke stiller sig tilfreds med den traditionelle og stereotype formidling af Afrika. Med følger en beskrivelse, links, og gode råd til hvor du finder mere aktuel viden.

Læs mere om Pernille og hendes projekter på duniaduara

Vi ser frem til en spændende og farverig aften! Spred ordet, alle er velkomne, fri entré!