Mobile Menu Mobile Menu Close
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

JazzGrooves no. 66 – Baryl / Næstved Kunstby Festival

5. oktober 2023 , 17:00 - 20:00

12. sæson af Jazzgrooves kører nu, og vil som altid gøre sit ypperste for at leve op til alle sine forgængere. Der findes fantastiske unge jazzbands i Danmark, og af den flok håndplukkes der til jeres ører 4 skønne koncerter.
Den første koncert i denne sæson er lidt udover det sædvanlige – denne gang er vi ude af huset!
I forbindelse med Næstved Ungdomsskoles 80 års fødselsdag, er JB10 gået sammen med Næstved Kunstby Festival for at fejre den store dag.
Fra torsdag d. 5. oktober til lørdag d. 7. oktober afholdes der en række arrangementer i Ny Ridehus, hvor JazzGrooves bliver en af dem. Dørene åbner kl. 17:30, og koncerten starter kl. 18:00. Selvom vi er ude af huset, er arrangementet stadig gratis.
Kom og oplev musik i højeste klasse – ganske gratis!
Pressetekst:
BARYL
”Hva´ fanden sker der? Det hele vælter! Jeg drømmer mig tilbage til dengang, hvor vi legede i marken”, siger den prisbelønnede vibrafonist og komponist Viktoria Holde Søndergaard, der står bag den unge jazzkvartet Baryl.
Siden deres debut i 2021 har barylerne markeret sig på den danske jazzscene med frygtløs og legende originalmusik. På en indfølende, dynamisk og universel måde, tager de stilling til deres samtid. Musikalsk undersøger de kontrasten mellem stramme kompositioner og helt frie kollektive improvisationer og forholder sig fordomsfrit til alle genre.
Baryl udgav deres debutalbum ”Allerede mandag?” i 2021 og blev ugens album på P8-jazz. De vandt i foråret 2022 ”Jazzkonkurrencen” og har spillet udsolgte koncerter under Vinterjazz 2023. Politiken skrev: “Om ikke mange år kan barylerne ende med at blive en af landets mest efterspurgte grupper. De er i hvert fald ved at støbe fundamentet til noget rigtig stort.”
De udgav deres 2. album ”Hva´ fanden sker der?” d. 27. maj 2023, hvor information bl.a. skriver: ”Selv om bandnavnet konnoterer ballade, spiller BARYL kun slyngelnumre af den mest fornøjelige slags. Titlerne på Hva’ fanden sker der?’s tolv numre er opfindsomme, men det betyder på ingen måde, at musikken ikke tager sig selv seriøst. Tværtimod. Den er underfundig og ambitiøs uden at blive hverken fjollet eller forfængelig.”

Detaljer

Dato:
5. oktober 2023
Tidspunkt:
17:00 - 20:00