Mobile Menu Mobile Menu Close
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

NÆSTVED KUNSTBY FESTIVAL 2022

30. maj 2022 , 16:30 - 6. juni 2022 , 18:00

7 dage med international
live kunst, gavlmaleri, guidede ture, workshops, jam og show ved Royal Run.

 

FACEBOOK-EVENT: https://fb.me/e/1McuspdaP

 

I år præsenterer Næstved Kunstby Festival kunstnere fra blandt andet
New York, Paris, Köln, Amsterdam, Geneva, Basel og Torino.

I løbet af festivalperioden vil der komme nye kunstnere til Næstved og der vil være mere inspirerende kunst at kigge på. Man kan opleve hvordan det bliver til og hvordan de mange forskellige kunstnere arbejder. Alle kunstnere kommer med noget helt specielt og er førende inden for hver deres stilart.

Fælles for dem alle er, at de kommer fra graffitikulturen, de er retningsskabende og rollemodeller både der hvor de kommer fra, men også på den internationale scene. De arbejder stadig på gaden og er også at finde på museer, gallerier og officielle gavlmalerier i flere af verdens største byer. Hele dette utrolige line up af kunstnere til årets Næstved Kunstby Festival er kurateret for at vise talent, bredde og diversitet. Glæd dig til at møde dem på Bredstræde parkering.

Den unikke samling af gavlmalerier i Næstved Kunstby er malet af kunstnere fra byer som New York, Barcelona, Hamborg, Sao Paulo, München, Berlin, Amsterdam og Paris. De er alle anerkendte graffitikunstnere på et niveau man normalt ikke ser i Danmark. Samtlige kunstnere har malet officielle gavle på den internationale scene men intet andet sted findes de samlet som i Næstved.

Næstved Kunstby er et produkt af fortællingen om et selvorganiseret, kreativt og lokalt graffitimiljø der gennem mere end 30 år har givet Næstved en særlig status inden for international Hip Hop- og graffitikultur. Fordi Næstved Kunstby er bygget på lokal graffitikultur og fordi projektet har som mål at inspirere og påvirke de unge i en kulturel retning, siger kunstnerne ja til at besøge og male et værk her i verdens mindste storby.

Med et stærkt koncept og en lokal forankring, er Næstved Kunstby verdens eneste byrumsprojekt af sin slags. Næstved Kunstby har i over 10 år bidraget til byens kulturelle profil gennem udvikling af kedelige og glemte overflader i byens rum. Der er blevet skabt en ny fortælling om Næstved og bygget videre på den lokale stolthed. Næstved Kunstby og Næstved Kunstby Festival vil inspirere fremtidens voksne og give byens borgere uventede kulturelle oplevelser på internationalt niveau.

Gå en tur i Næstved Kunstby og oplev denne smukke by og se hvordan gavlmalerierne er integreret i byens rum.

Hør mere i podcasten “Næstved kunstby” eller i podcastserien “Hip Hop Historier”.
Find også finde vejen rundt i kunstbyen med ”Kunst i Næstved” appen!

Der er fri adgang til festivallen.

Detaljer

Start:
30. maj 2022 , 16:30
Slut:
6. juni 2022 , 18:00

Sted

JB10
Jernbanegade 10
Næstved, 4700
+ Google Maps